Европейският съюз трябва най-малкото да затегне санкциите срещу Русия след смъртта на

...
Европейският съюз трябва най-малкото да затегне санкциите срещу Русия след смъртта на
Коментари Харесай

ЕС затяга санкциите срещу Русия след смъртта на Навални

Европейският съюз би трябвало " най-малкото да затегне "  санкциите против Русия след гибелта на Алексей Навални, тъй като " полумерките " не са задоволителни, с цел да спрат съветския президент Владимир Путин. Това съобщи министърът на външните работи на Литва Габриелиус Ландсбергис, представен от " Ройтерс ".

" Ако Украйна падне, на всички им е пределно ясно: ние ще бъдем идващите. Путин няма желание да спре, той не би могъл да спре ", предизвести той преди срещата на външните министри на Европейски Съюз в Брюксел, на която ще участва и вдовицата на съветския опозиционер.

Навални - най-страшният вътрешен съперник на Путин, почина в петък в арктическата наказателна колония " Полярен вълк ", където излежаваше 30-годишна присъда.

На собствен ред немският външен министър Аналена Бербок разгласи, че Европейският съюз е напът да одобри своя 13-ти пакет от наказания против Русия, който ще бъде ориентиран към бранша на дроновете.

Нейното изказване също бе направено преди срещата на външните министри от Европейски Съюз и дава сигнал за съгласувани старания за стягане на рестриктивните мерки върху технологиите, които биха могли да укрепят военния потенциал на Русия.

Бербок разкри, че санкционният пакет е съвсем финализиран и ще бъде разискван сред външните министри на Съюза. Целта е новите ограничения да влязат в действие от 24 февруари.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР